След градушки тази нощ днешният ден ще е топъл, с температури от 22 до 27°

OFFNews 21 май 2019 в 06:05 1893 0

След преминалия тази нощ студен атмосферен фронт с мощна купесто-дъждовна облачност с валежи и градушки над Централна България днес ни очаква слънчев и топъл ден.

До сутринта явленията ще стихнат, а облачността ще намалее до незначителна, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

През деня ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад.

Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови