След първите си крачки, днес Богдан си избра да стане учен

Детето очаква своето осиновително семейство

OFFNews 19 юли 2019 в 12:30 1341 0

С традиционния прощъпулник днес отпразнувахме първите самостоятелни крачки на един от нашите любимци – Богдан. Прекрасен младеж, роден преди година и осем месеца, днес той без колебание грабна химикал сред множеството интересни предмети и символично заяви мечтата си да стане учен.

Богдан е прекарал първите три месеца от живота си в отделение за недоносени бебета и изоставен от родната си майка още в родилния дом. За да намери любов и топлина в семейството на приемната си майка Галина Ангелова. Богдан се нуждае от специално внимание и грижи, защото се ражда с омотана пъпна връв около едното краче и с реална опасност да се наложи ампутация на крачето.

Започва битка за възстановяване на притиснатия нерв на едното краче – процедури, физиотерапии. Резултатът - крачето на детето е спасено. Но грижите за него продължават, защото Богдан има нужда от допълнителна подкрепа и стимулиране на развитието му. Продължава и работата на рехабилитатора за стимулиране на физическото му развитие. От м. март тази година с Богдан започна да работи и специалистът Ранно детско развитие в нашия Център за обществена подкрепа Рая Цветанова. Всяка седмица с различни методи и техники тя стимулира двигателно развитие и моториката на детето, обучава приемната майка как сама да подкрепя развитието на Богдан.

И наградата не закъсня – преди седмица детето проходи, а днес той символично избра и бъдещата си професия - учен, и донесе много радост на приемната си майка Галя, която лично бе замесила питката за празника му.

Разбира се, преди всичко Богдан очаква своето осиновително семейство, което ще му даде освен любов и топлина, и сигурност, че това са неговите мама и татко.

Богдан е петото приемно дете на Галя, на което тя дарява сигурност, топлина и любов. Първите четири – три момиченца и едно момченца вече намериха своите мама и татко. Вярваме, че съвсем скоро това ще се случи и на Юсуф. А Галя? Галя ще поеме в ръцете си друго детенце, лишено от родителска грижа, за да изпълни живота му с топлина и обич, докато се появят истинските му родители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови