След разследване на OFFNews: Отстраниха шеф от АЕЦ, заплашвал полицай

OFFNews 22 юли 2017 в 09:39 8787 7

След разследване на OFFNews как шеф в АЕЦ "Козлодуй" е заплашвал полицай, за да не пише акт за шофиране в нетрезво състояние на пътя на негов приятел, премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да извърши проверка по случая.

От Министерство на енергетиката съобщават, че вчера случаят е бил проверен и след докладване на премиера, е взето решение за отстраняване на Пешко Караджов от поста началник на отдел „Физическа защита“ в атомната централа.

"До това решение се стигна заради проявено от него неприемливо поведение към служител на МВР в град Козлодуй. Действията се развиват в края на месец февруари тази година в рамките на служебния кабинет, но действия по отстраняване на лицето тогава не са били предприети", пишат още от министерството.

OFFNews първи съобщи за случая. Случаят е от февруари, но в сряда в социалните мрежи се появи видео, което е запечатало случката. Тогава пътен полицай спрял за проверка автомобил, който бил шофиран от приятел на Караджов. При проверка за алкохол дрегерът отчел 1.2 промила. Полицаят съставил акт, а потърпевшият шофьор се обадил на Караджов за помощ, с когото до скоро разпивали. "Притичайки се на помощ" на приятеля си, шефът в АЕЦ, започва да обижда полицаите на място. А прокуратурата прекратява разследването и се стига само до временно остраняване на Караджов. 

По време на инцидента неговите думи към полицая са шокиращи: „Аз тебе ще те сирна до земята. Ти утре няма да бъдеш полицай“, заявява Караджов, ядосан от съставения от полицая акт и дори диктува на приятеля си как да оспори акта: „Не съм съгласен със съдържанието на акта. Г-н... ми е искал подкуп“, се чува от записа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

7

Alicante

22.07 2017 в 15:46

Тоя е бил голям селяндур, а и достатъчно глупав, за да се нареди така добре заради приятеля си-идиот.

21061

5

рамбо

22.07 2017 в 11:23

Ако настина искате да се разследва докрай , то разберете къде е отишъл суджука в Добрич. Много е удобно да се каже "не е стигнал до Борисов" и точка. Много е вероятно да е послужил за купуване на цигански гласове. Това е добре отработена тактика на много места.Т.е. тук има и друго престъпление, но Цацата няма явно да размирисва нещата.

21061

2

рамбо

22.07 2017 в 10:49

Айдее пак се оказа, че някои други управляващи им били виновни на тия, в случая служебното правителство. Сега чакам и за суджука в Добрич нещо такова да измислят.