След сигнал OFFNews: Махат колчетата пред паркомясто със зарядна станция за електромобили

Рени Петрова 08 февруари 2020 в 09:05 2547 1

Снимка Рени Петрова/OFFNews

Антипаркинг колчетата, които пречат на достъпа до паркомясто и зарядна станция за електромобили в стoлицата, ще бъдат премахнати след сигнал на OFFNews.

Миналата седмица алармирахме за паркомясто със зарядна станция за електрически автомобили пред Министерство на икономиката, оградено от четирите страни с антипаркингови съоръжения, собственост на Центъра за градска мобилност и други - черни, допълнителни, които правят мястото напълно недостъпно.

В отговор на запитванията ни Столичен инспекторат и направление "Транспорт и градска мобилност" изпратиха становища и се оказа, че черните масиви са поставени от бивш наемател, който не може да бъде установен и намерен. 

От направление "Транспорт и градска мобилност" към Столична община обясниха, че самата зарядна станция не работи поради спиране на дейността на фирмата и че мястото не е одобрено към предстоящата конкурсна процедура. От там допълниха, че монтираните ограничители не са поставени от СО или ЦГМ, тъй като те попадат в управлявания от Министерството на икономика терен.  

Паркомястото се управлява от икономическото ведомство.

Извършената проверка е показала, че 14 броя метални антипаргингови съоръжения са поставени от бившия наемател. Другите 8 броя черни ограждения са остатък от стари лампи, в които има електрически кабели. И черните, и кафявите, общо 22 колчета, не са собственост на Министерство на икономиката. Всички те са поставени от бившия наемател. Предстои черните колчета с ел. кабели да бъдат премахнати от кметството на Район "Средец", а другите 14 - от Центъра за градска мобилност. Така поне до паркомястото ще бъде осигурен достъп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови