Случаите на Франки Дрейк продължават по Epic Drama (видео)

В серия от интервюта от снимачната площадка в Торонто, Cinema Confidential ни среща с актрисите в главните роли

OFFNews 30 януари 2019 в 00:02 4491 0

Снимка Kew Media

Първите жени частни детективи в Торонто продължават да решават случаи, отказани от полицията и от другите детективски агенции всяка делнична вечер от 19:20 часа по Epic Drama. В новия сезон участват като гост-звезди Лара Джийн Чоростецки ("Designated Survivor", "X Company", "Ханибал"), Алън Давис ("QI", "Джонатан Крийк") и Винсънт Уолш ("The Fall"). Те се присъединяват към гост-звездите от първия сезон Уенди Крюсън ("Saving Hope") и Грейс Лин Кунг ("Стар трек: Откритие").

Главната роля на Франки се играе от канадката Лорън Лий Смит. Родената във Ванкувър актриса е била част от много хитови телевизионни продукции като „The L word”, „CSI: Crime Scene Investigation”, „The Listener”. За последните няколко години, освен че се превръща жена детектив, играе и съпруга на Майкъл Шанън в носителя на „Оскар” за миналата година „Формата на водата”:

"Снимах два дни с Майкъл Шанън, беше невероятно! Той е може би един от най-дълбоките актьори, с които съм работила, а Гийермо е може би най-милият и прекрасен голям режисьор, споделя Лорън Лий. - Бях там само за два дни, но можеше да усетиш, че всички се гордееха да бъдат част от снимките и знаеха, че се случва нещо много специално. Така че беше страхотно да съм там."

Шантел Райли играе Труди, която не само се бори с предразсъдъците, че е жена детектив през 20-те години, но и идва от голямо афро-американско семейство и майка ѝ не одобрява работата ѝ. Тя е дясната ръка на Франки, помагат им и Фло, която работи в моргата, и Мери, която мечтае да бъде полицай, но е офицер по морала. Ще видим Шантел и в новия сериал „Second City”, който е с част от героите на успешния „Костюмари”. Тя ще сподели всичко за опита си на сцената на Бродуей, дамските приятелства на снимачната площадка и любовта си към супер героите на Марвъл.

Ребека Лидиард и Шарън Матюс са в ролите съответно на Мери и Фло – двата поддържащи персонажа в детективската история. Двете актриси са познати вече на публиката и преди успеха на сериала. Ребека Лидиард е един от основните персонажи в сериала на Нетфликс “Alias Grace” по романа на Маргарет Атууд, а Шарън Матюс е много популярна с музикалните си спектакли в Канада, както и ролите си във филми като “Mean Girls” и “Hairspray”.

Вторият сезон на поредицата се развива през 1921 г., когато светът минава през огромни промени. От грамофоните звучи джаз, докато комунизмът и Сухият режим се обсъждат на твърди питиета в нелегалните нощни клубове. Новата епоха изисква нови детективи. Жаждата за приключения на безстрашните Франки и Труди ги въвлича във всевъзможни проблеми, но те винаги успяват да се измъкнат. Случаите им ги водят във всички кътчета на Торонто и те се запознават с хора от всички слоеве на обществото, наред с най-важните исторически личности.

Ето няколко тайни за това как се създава успешен детективски сериал от създателките му:

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови