Служители на Райфайзенбанк почистиха района около паметника Шипка за поставяне на 12 паметни плочи

OFFNews 29 юли 2019 в 10:40 1682 0

Служители на Райфайзенбанк почистиха района около паметника Шипка за поставяне на 12 паметни плочи
Над 50 служители на Райфайзенбанк от различни региони на страната за втора поредна година почистиха района около Паметника на свободата Шипка.

Освен доброволци от банката, в инициативата се включиха и децата от SOS детски селища Трявна, хора от региона и посетители на историческия монумент. Заедно те почистиха от плевели стъпалата към паметника, събраха паднали клони и отпадъци в околността. Така районът бе подготвен за обновяването на 12-те паметни плочи, които разказват за героичните сражения по време на Освободителната война.

Тяхното възстановяване стана възможно благодарение на десетото юбилейно издание на дарителската кампания на банката „Избери, за да помогнеш“, в рамките на която проектът „Шипка – героизъм с много имена“ бе подкрепен с близо 8 хил. лв. от служители на Райфайзенбанк, от банката и от други дарители. Предстои да бъдат ремонтирани и постаментите на плочите, които ще бъдат изработени от камък, за да бъдат по-устойчиви на суровите климатични условия в района на прохода.

За да дадат пример за опазването на националните ценности, много от участниците в акцията доведоха своите деца, на които екипът на музея разказа за отбраната на Шипченския проход от лятото и зимата на 1877 година.

Служителите на Райфайзенбанк ще продължат да правят историите по-добри и по време на предстоящото 11-о издание на „Избери, за да помогнеш“. Проектите, които ще търсят обществена подкрепа през тази и следващата година, ще бъдат обявени през ноември.

От създаването на кампанията до момента са подкрепени 257 проекта с близо 3 млн. лв., благодарение основно на дарения на служителите на Райфайзенбанк и добавени средства от банката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови