Сменят перките по Графа днес, монтират новите колчета

Мъжът, който изкърти три от ограничителите, искал да събуди заспалото ни общество

OFFNews
22 август 2019 в 09:04 | 5084 |2

Подмяната на "перките" по столичната улица "Граф Игнатиев" започва днес. Част от новите ограничители вече са пристигнали и се извършва подготовка за смяната, научи OFFNews от Столична община. 

Новите ограничители на Графа са стоманени колчета с височина 60 см. Решението за болардите бе взето от експертен съвет към НАГ в началото на април. 

Демонтажът на перките и монтирането на колчетата ще отнеме няколко дни, уточниха от общината. 

Преди дни жена пострада, след като се спъна в перка, а съпругът й изкърти с "кози крак" три и ги хвърли на трамвайната линия. 

Александър Рогачев, който бе задържан за 24 часа, разказа днес пред Нова тв: Исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество.

Той допълни, че е направил това в момент на афект. "Видях, че жена ми лежи потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един „кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено", обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района. 

По думите му действията са предизвикали разнопосочни реакции. "Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно", обясни мъжът.

Препоръчани материали
El Commandante

Рейтинг : 66838

22.08 2019 в 12:02 2
+ 1
- 0
Тва вече по-мяза...
iliyapopov

Рейтинг : 1139

22.08 2019 в 11:20 1
+ 0
- 1
Ако ще и маргаритки да сложат блейките ще се спъват в тях!