Сняг и катастрофи затвориха пътища в страната

OFFNews 28 ноември 2018 в 15:31 6001 0

Сняг и катастрофи затвориха пътища в страната

Снимка БНТ

Заради усложнена зимна обстановка в страната някои пътища бяха затворени заради катастрофи. 

Най-тежка е ситуацията на път Е-79 между Видин и Монтана. Там ТИР се обърна и затвори пътя тази сутрин, в различни участъци има и още няколко катастрофи, обобщава БНТ.

Спряно е движението на тирове между Мездра и Ботевград, има закъсали тирове по пътя към Оряхово. Заради снегопочисване се спира движението на тежки камиони.

Оранжев код е в сила за 6 области в Източна България - Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Разградска и Търговищка. Tам се очаква силен сняг и вятър и има опасност от поледици.

Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и силния вятър, чиято скорост е над 50 км/час. Снежната покривка на места в региона достига до 25 сантиметра. Областният управител Галин Григоров обясни, че 23 населени места са без ток, а в други три електрозахранването е частично нарушено. Причината са повредени от мокрия сняг и силния вятър електропроводи. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Предполага се, че до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено.

Заради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на камиони над 12 тона по направленията от Русе за Бяла, Разград и Силистра. Останалите пътища в региона са проходими при зимни условия. Григоров обясни, че няма данни за аварирали автомобили и бедстващи хора по пътищата в региона.

Силният вятър в Балчик повреди част от покрива на средното училище "Христо Ботев", съобщи дежурният в общинския съвет по сигурност. По думите му заради риска голямо парче ламарина от физкултурния салон да падне на земята и да застраши преминаващите ученици мястото е било оградено със сигнална лента. Служители на пожарната вече са отстранили отрязъка от ламарината, но фирмата, ремонтирала сградата, трябва да обследва цялата покривна конструкция.

Вятърът, чиято скорост достига до около 8 метра в секунда, като прогнозата е да се усили, може да образува снегонавявания и преспи, съобщи дежурният в метеорологичната обсерватория в Добрич. В областта валежите от сняг са интензивни.

Сняг вали в цялата Разградска област, пътищата са мокри, на места заснежени, но обработени, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Пътните настилки се лугират от 19 машини на пътноподдържащите фирми. Температурата в региона е в интервала от минус два до минус един. Няма въведени ограничения за движение по пътищата в областта, не е постъпвала информация и за населени места без ток и вода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови