Собственикът на Тад груп: Аз съм учредител на ГЕРБ

OFFNews 26 юли 2019 в 17:00 11399 5

"Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не". Това заяви пред БНТ собственикът на компанията за киберсигурност "Тад груп" Иван Тодоров, който е обвинен като подбудител на хакерската атака срещу НАП. 

Преди дни заместник главния прокурор Иван Гешев обяви преди дни, че хакерската атака срещу НАП е имала за цел да разклати държавата, като намекна, че тя има връзка с политическите цели на "Демократична България". 

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира след атаката, че тя може да има връзка с управляващите. Гешев нарече теорията му "фантастика". 

"Твърдението, че фирмата "Тад груп" е политически обвързана с извънпарламентарната опозиция и че е искала да удари държавата, е абсурдно", коментира Иван Тодоров.

"Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите?", допълни Тодоров. 

Собственикът на "Тад груп" беше пуснат за издирване в Шенгенското пространство. Той се намира в Канада на служебно пътуване, свързано с друг негов бизнес. Тодоров обясни, че пътуването е планирано от два месеца и дължи глоба, ако не присъства на ежегодната среща. Той посочи, че планира да се обърне към полицията веднага след връщането си у нас следващата седмица, за да разбере в какво точно е обвинен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

5

Toni2019

27.07 2019 в 12:47

Хех аз пък се чудех защо получават толкова държавни поръчки и са проспериращи...

23293

4

Стефан

26.07 2019 в 22:04

Ъхъ. Мозайката се нарежда. Ей го, откъде е тръгнало чувството за безнаказаност.
Сега някой да развие темата за руските хакери:)) И защо изобщо, беше идеята да набутат в това руснаците:)
Най-слабото звено се счупи. Тоя, който има да изгуби поне нещо при провал, започна да издава когото познава, без дори да са го питали:))
Боже, какво падение даже в бандитския свят ... Въпреки особено големият риск, за началник на политическо престъпление, турили кръчмар.
Вече не се учудвам((( Като помня и виждам разни президенти, председателки на парламента, министърки ...
Боже, пази България!

3700

3

fordo1

26.07 2019 в 19:22

Какъвто им учредителя, такива и те...

11719

2

Краси

26.07 2019 в 18:37

Е, щом се занимаваш с такива, си заслужаваш справедливото наказание.
Престъпните мутри от ГЕРБ, наследници на Тодор Живков, не са особено лоялни към партньорите си - това по един или друг начин ще тряб ва да го разберат всички, които ги подкрепят и гласуват за тях.

8000

1

nikidimi

26.07 2019 в 17:58

Първо подкрепяш създаването на престъпна групировка, после се изненадваш като се обърне срещу теб, когато ѝ е удобно