София посреща новата година с концерта "Сцена под звездите"

OFFNews 30 декември 2018 в 11:22 2865 0

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт "Сцена под звездите", който ще е по традиция на площад "Княз Александър I", съобщиха от Столичната община.

Двайстото издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столичната община, като част от Календара на културните ѝ събития.

Концертът ще бъде излъчен по БНТ1 и БНТ4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина.

Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г.

В празничната програма ще се включат Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с "Обичайните заподозрени". За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл "Седеф" с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет "Арабеск" - Петя Колева и Стефан Вучов.

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването "100 процента будни" на БНТ. Режисьор на спектакъла "Сцена под звездите" е Борис Радев.

Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева, ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.

Концертът "Сцена под звездите" събра миналата година на площад "Княз Александър I" повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Подробности за линиите и маршрутите на градския транспорт могат да бъдат намерени на www.sofia.bg и www.sofiatraffic.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови