Софиянци продължават да се пребиват в ограничителите по Графа

OFFNews
12 март 2019 в 09:25 | 5252 |6

За поредна жертва на ограничителите на бул. „Граф Игнатиев” съобщи Нова телевизия.

Възрастен мъж се е спънал и наранил в бетонните триъгълници отделящи зоните за пешеходци и трамваи.

Още с поставянето на преградите, граждани предупредиха, че те може да са опасни за пешеходците. Първо бяха сложени ограничители, които напомняха паметни плочи. После ги смениха с "перки на акули", а сегашните са с по-малък размер, но пак пречат на хората.

Александра вижда падналия пенсионер минути след инцидента.

„Чух удара, видях го, че една минута две лежа, после го изправиха. Имаше ожулвания и кръв по лицето. Острите ъгли на ограничителите са наистина опасни”, каза Александра Иванова, която работи в магазин на булеварда.

Откакто Общината сложи предпазните гранитни приспособления, Александра и колегите й на улицата често виждали минаващите да се спъват в тях, дори тя самата става жертва на ограничителите. А за да не се стига до инциденти, според Александра, предпазният материал трябва да бъде или в различен цвят от основната настилка, или с по-голяма форма, за да се откроява отдалече. Сред минаващите по емблематичната улица, мненията са на двата полюса. Част от тях са на мнение, че ограничителите са опасни, а другите, че трябва да бъдем по-внимателни, когато вървим.

Така или иначе някои от жертвите на ремонта на Графа са стигнали дори до спешната клиника Пирогов. Оттам обаче нямат статистика колко са пострадалите от недомислените ограничители, тъй като не водят статистика за местата, на които са се случили инцидентите.

OFFNews попита пресслужбата на Столична община колко са жалбите от пострадали от ограничителите при тях. Втори ден отговор няма.

От кметството се оправдават, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, но от КАТ изрично подчертават, че просто са посъветвали да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не били уточнили как точно да стане това.

В края на миналия месец, ограничителите на „Графа” пратиха жена в болница. След разходка по ремонтираната улица бивша ватманка се сдобива с разбит нос и пукната ръка.

Препоръчани материали
zuljin

Рейтинг : 5591

13.03 2019 в 07:11 6
+ 0
- 0
Севтопол, в столицата е само най-дълбоката провинция... Софиянците са под 0.5%.
Севтопол

Рейтинг : 8001

12.03 2019 в 14:30 5
+ 0
- 0
Защо трябва да има ограничители? Софиянци да не са тъпи да се блъскат в трамваите?
d4fr5gth6yg

Рейтинг : -400

12.03 2019 в 10:32 4
+ 0
- 0
Някои хора се притесняват, че с въвеждането на все повече автоматизация, "служителите на администрацията" щели да останат без работа. Малоумници, които са предложили, гласували, одобрили и пропуснали да спрат изпълнението на подобна идиотщина нямам абсолютно нищо против да умрат от глад - те и семействата им.
Е, можеше и още по-добре ще се справят - да сложат по един остър 30 сантиметров шиш на всеки ръб, за да може като паднеш, направо да ти набива черепа на кол - ми да си внимавал бе, къде гледаш!
zuljin

Рейтинг : 5591

12.03 2019 в 10:19 3
+ 0
- 0
Най-добре оградете трамвайната линия с бодлива тел!!! Малоумници!!! По Константин Величков също ще има инциденти с новите ограничители, макар, че са обли...
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 3753

12.03 2019 в 10:05 2
+ 1
- 0
Когато падна жената, Фандъчка и сие казаха - " Кво толкова е станало.. Убави са ни перките.." Сега пак ще кажат същото..
И ще чакаме някой от МАТРЯЛА да се спъне и падне под трамвая..
Тъй де.. Я отрязана ръка, я крак на плочките да има.. Ама най-доволни в общината ша останат черва по тротоара да се видят. Как цапат убавите им перки..
Denitsa Gyurova

Рейтинг : 4067

12.03 2019 в 09:50 1
+ 3
- 0
Абсолютна идиотщина са тези перки! Не се виждат, а на всичкото отгоре са и остри! По-опасно нещо и да искам не мога да измисля. Незабавно да се подменят с нещо нормално!