Соларни автомобили и офроуд в 'Коли срещу Америка' по Viasat Explore

OFFNews 15 август 2018 в 09:29 1632 0

Снимка Passion Distribution

"Коли срещу Америка" се хвърля без каска в света на колите из цяла Америка. Двамата вманиачени по колите водещи - Майкъл Балабан и Рафаел Орлоув, се втурват в епично пътуване със свирещи гуми от град на град. Във всеки епизод момчетата посещават ново място, където приемат лудо, шумно или опасно (понякога и трите!) предизвикателство и изследват модерната американска автомобилна култура.

В навечерието на своята премиера - на 15 август в 22.45 по Viasat Explore, двамата водещи разказват пред OFFNews за предаването и и страстта към колите.

- Променила ли се е автомобилната култура в САЩ през последните години?

Майкъл: Преди време тя се състоеше в автомобили с големи V8 двигатели, които да се движат почти само по права линия. Последните десетилетия навлязоха и европейските и японските навици заедно с техните коли. Те напълно промениха американската автокултура и сега американските коли са много по-маневрени.

Рафаел: Интересно е как интернет повлия на цялата автомобилна култура. Вече е толкова по-лесно да следваш международните тенденции. Виждаме, например, че те фенове на колите с форсирани двигатели следят японските автошоута и обратното. И така американците започват да конструират коли в японски стил, а японците - в американски. Същото влияние има и от шведските коли.

Снимка: Passion Distribution

- Кое беше най-странното състезание, което видяхте по време на обиколката си?

Майкъл: Едно, в което участваше кола, захранвана от слънчева енергия.

Да, хората биха си помислили, че е страхотна, но беше ужасно. Все едно да влезеш в много футуристичен и неудобен ковчег. бяха я конструирали гениални студенти, признавам. Излъгаха ни, че е удобна за всеки с ръст до 172 см. Мисля, че е дълга около 9 метра. Влязох в колата и се почувствах крайно некомфортно и едновременно с това страхотно. Забавно е. препоръчвам на всеки да опита.

Рафаел: А аз искам да отбележа първите коли, които пробвахме на Skid Plate Races в Северна Каролина. Бяха умишлено направени много лошо, с възможно най-малко сцепление.

Майкъл: Имахме много малко време за подготовка там, идваше дъжд. За около пет минути трябваше да се подготвим. Давай, ако смееш.

Снимка: Passion Distribution

- В кой щат са най-големите автоманиаци?

Майкъл: Бих казал във всеки. Но без съмнение номер едно е Мичиган. Там всеки е свързан с тази индустрия по някакъв начин. За мнозина, тя е семеен поминък от над сто години. Там тя е в кръвта. 

- Офроуд или асфалт?

Майкъл: Офроуд.

Рафаел: Определено офроуд. И на асфалта се случват забавни неща, но все пак предпочитам офроуда. Ако искате да го усетите, скачайте в прахта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови