Социална работничка убеди млади родители да не изоставят новородения си син

OFFNews 11 януари 2019 в 16:28 7368 0

Социална работничка от Центъра за обществена подкрепа "Света София" към фондация "За нашите деца" убеди млади родители да не изоставят новородения си син в началото на 2019 година.

Помощта на Фикрие Байдакова потърсили от АГ болница "Шейново" в София, където всеки четвъртък тя дава дежурства, разказват от фондацията. Споделили, че непълнолетна майка се кани да изостави малкия Александър, защото я е страх, че няма да се грижи добре за него.

Фикрие поговорила с младите родители Анелия и Мариян.

"Майката беше много уплашена. Не знаеше дали ще успее да се грижи добре за Алекс, но в очите ѝ се четеше, че го обича и много иска да задържи детето си", разказва Фикрие.

Таткото също не искал да се разделя с рожбата си.

Фикрие ги насърчила и уверила, че без значение от трудностите, пред които ще се изправят, ще имат подкрепата на "За нашите деца". В крайна сметка двойката решила да се прибере у дома с бебето. Тя ще продължи да работи със социалната работничка следващите месеци. Те ще се срещат редовно, а тя е подготвена със съвети как да къпят бебето, как да го хранят, как да реагират, когато плаче, как да играят с него.

Вече им е осигурен комплектът „Първи грижи за новороденото“, който съдържа ваничка за къпане, пелени, козметика, дрешки и др.

"С майката и таткото ще продължа да работя дотогава, докато не съм сигурна, че са готови сами да поемат грижите за Александър", уверява Фикрие.

Тя е част от екипа на „За нашите деца“ от година и половина. Кандидатства за стаж в „Св. София“ и оттогава е предотвратила десетки раздели и е променила съдбите на много деца, казват от фондацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!