Спаси София скочи срещу МВР, заради надрасканата фасада на Свети Седмочисленици

Всеки драскач да полага обществено полезен труд, искат от организацията

OFFNews 05 януари 2019 в 09:02 5911 1

Неправителствената организация Спаси София скочи срещу МВР, поводът е вандалски надрасканата църква "Св. Седмочисленици" на "Граф Игнатиев". 

Поредна вандалска проява в София, като този път осквернена е една от най-красивите църкви в града. Надраскването на фасадата на храма Св. Седмочисленици е абсолютно недопустима проява и направилите го трябва да понесат строги последствия. За съжаление, през последните години подобни срамни актове зачестяват - надраскани сгради, паметници на архитектурата, счупени дървета, спирки и пейки, откраднати и изкривени знаци, вандализирани игрища и детски площадки. Докато колективно не осъзнаем, че малкото направено от Общината или Държавата е наше общо имущество, което следва да пазим и оценяваме, градът ни, а с това и обществото ни ще са обречени на провал и застой, пишат от организацията на страницата си във фейсбук. 

От Спаси София посочват още, че на практика няма фасада, превозно средство, спирка или знак, които да не са надраскани или облепени с реклами и стикери и питат "как е възможно това да се случи на метри от централата на МВР, институцията на която плащаме над 1 млрд. лв годишно...". 

В текста им се казва още: 

Опитът показва, че столицата (а и цялата държава) не може да разчита на МВР за опазване на обществения ред. Затова правилното решение изисква сформирането на работеща Общинска полиция под контрол на кмета на града, която да следи както за вандалски прояви, така и паркирането и всички останали функции, които към момента са разпокъсани из различни институции. Призоваваме Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova да организира контролните процеси, така че най-накрая да се въдвори ред в управлявания от нея вече 10 години град! Настояваме и всеки хванат драскач, независимо от възрастта, да бъде осъждан на обществено-полезен труд, по време на който да чисти резултатите от безотговорното си поведение.

ПС. Все още чакаме и МВР да каже, кой вадеше паветата от бул. Дондуков и чие нареждане изпълняваше!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

05.01 2019 в 11:44

Дреме им на кепетатата в МВР, за тях е важно да има 20 заплати при напускане/пенсиониране, и да има яко бакшиш.