Стоян Братоев: С метро е двойно по-бързо отколкото с кола, не сме забавили третия лъч

OFFNews 08 декември 2019 в 12:43 4519 4

Пускането на третия лъч на метрото не се е забавило, заяви шефът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев пред БНТ.

Столичани очакваха част от новите станции да бъдат пуснати в експлоатация преди кметските избори през октомври, но това не се случи.

Според Братоев обаче по договор е предвидено да завършат строителните дейности на част от метрото да края на 2019 г., но след това имало и технологично време за тестове.

Депото е готово, а сега се завършват две от метростанциите – на „Красно село“ и булевард „България“, каза директорът на столичното метро.

Тази година е предвидено да приключи строителството на първия етап от третия лъч – от „Красно село“ до булевард „Владимир Вазов“, общо 8 км и 8 станции. През идната 2020 г. трябва да приключи и етапът в „Овча купел“, който е с дължина 4 км и по него има 4 станции.

Според Братоев третата линия на метрото се е оказала по-трудна заради геоложките условия, подземните води и слабите почви, най-сложно било положението при НДК.

"Нашето метро е над средноевропейското, то осигурява  почти двойно по-високата скорост на придвижване в сравнение с автомобилите", посочи още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12025

4

Юлия

07.01 2020 в 15:33

До господин маршала. Ако така ще смятаме, давай.
Отсечката е: жилище близо до новата станция на метрото на Красно село - до някъде в центъра около НДК. Нека вземем зимата - в големите студове забравяш да сложиш покривало на предния прозорец - чегъртане на колата при включен мотор - поне 5-7 минути (изгорели газове, не споменавам), каране в сутрешно задръстване след автобуси, със светофари - при късмет поне 30 минути (оптимистична прогноза), търсене на място за паркиране при непочистени от снега улици - поне още 10-15 минути. Ако не намериш място близо до целта още 10-15 минути ходене пеша.
До тук ти трябва поне около час и половина и много, много нерви.
С метрото може да се наложи да ходиш 10 минути от и до него, но си спестяваш всички други главоболия с 5 спирки и 10 минути возене.
Всеки има право на мнение и решение как да направи живота си по-лесен.

23293

3

Стефан

01.01 2020 в 13:33

Полумаршале, ти нямаш кола, или не си виждал задръстване?

4022

2

Този Братоев от коя парашутна бригада е?Тази личност къде
е работил по времето на проектирането и изграждането на
Метрополитена.Защо ІІ метро диаметър е незавършен(Откло
нение Илиянци)Може би от него не може да се краде?
Би ли дал отчет какви пари са вложени в проектирането и
изграждането на Метрополитена по участъци?Каква безра-
ботица доведе промяната в доставките на материали:Армировка,кофражи ,бетони,облицовъчни и довършително облицовъчни и електро снабдяване вместо
български доставчици с чуждестранни такива?

11925

1

FeldMarschal

08.12 2019 в 13:19

Мхм особено ако най близката метро станция ти е на 10мин пеша, чакаш 10мин метро в час пик и пътуваш за 3-4 спирки още около 10мин. Супер бързо е - 30мин за 3-4км