Столична община брои павета, съветници викат прокуратурата на помощ

Изчезнали са 8000 тона при ремонтите в София, сигнализират Иво Божков и Марта Георгиева

OFFNews 12 декември 2018 в 13:32 5076 1

Колко са премахнатите от улиците на София павета и къде се съхраняват те ще стане ясно до дни, когато ще приключи проверката на Столична община. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод сигнала в прокуратурата за изчезнали 8000 тона павета при ремонтите в София, внесен от общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева от РБ. Двамата съобщиха на страниците си във Фейсбук, че са сезирали обвинението. 

Внесохме сигнал до Софийска градска прокуратура за констатирани липси на 8000 тона павета, демонтирани от софийските улици между 2007 и 2017 г., които към ноември 2017 не са налични в депата за съхранение на територията на Столична община. Престъпна безстопанственост и ограбване на културното историческо наследство на София, коментира Божков. 

Той призовава прокуратурата да направи сериозна проверка, а гражданите, които имат повече информация или данни, да допълват сигнала.

Въпросът бе повдигнат и през 2017 г., тогава кметът Фандъкова обяви, че ще назначи проверка на "Софинвест" и според данните в нея ще сезира прокуратурата при необходимост. 

Изненадана съм, че този сигнал се подава дни, преди да са готови резултатите от проверката, която възложих след сигнал от г-н Божков до мен още миналата година, каза днес Фандъкова. По думите ѝ това, че паветата "липсват" е твърдение на Божков и Георгиева. Кметът посочи, че някои от премахнатите павета са положени по други улици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!