Столична община стартира кампания за пролетно почистване

OFFNews | 19 март 2019 в 10:34 | 710 |0

Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столична община, започва от утре и ще продължи до 15 април, съобщи Столична община. 2019 година.

Кампанията ще протече на два етапа. Първият е „ Включи се и почисти своя квартал” от 20 до 31 март. Той включва почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, училищни дворове, детски заведения, разлепени листовки по стълбове, дървета, елтабла, боядисване на ел. табла и др. съоръжения.

Втори етап е „ Чиста и зелена София, без пластмасови отпадъци” - от 1 до 15 април, и предвижда почистване и озеленяване на общински територии и тревни площи по улици и булеварди, деретата и корита на реките, като превенция на риска от наводнения.

Както и затревяване на свободни общински места, насипване с чакъл, трошен камък, поставяне на кашпи на детски площадки и междублокови градинки, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки /подмяна на счупени летви/ и боядисване на същите; премахване на изоставени, ръждясали табели от стълбове по улици и булеварди, територии около манастири, крайградски места и зони за отдих.

Създадена е организация за координиране дейността по пролетното почистване, като на телефона на оперативния център 987 55 55 и 93 77 566 в периода на кампанията, гражданите ще могат да подават своите сигнали, предложения и др., за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За кампанията по пролетното почистване са осигурени 50 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици, които ще се раздават в районните инспекторати по места.

Откриването на кампанията е утре в 51-во СУ “Елисавета Багряна“ в район „ Красно село“ от 11.30 ч. Старт ще дадат децата от училището с дейности по почистване, засаждане на дървета, растителност, възстановяване и боядисване на пейките за отдих в училищния двор. 

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !