Стотици мотористи закриха мотосезона в Русе без нарушения на реда

OFFNews 13 октомври 2018 в 20:12 2833 4

Снимка : Архив

Около 200 мотористи се включиха в почетната обиколка на Русе, с която бе закрит активният мотосезон за тази година. Нейното начало бе поставено от Парка на младежта.

Организацията на мероприятието беше съгласувана предварително с органите на реда. Мотористите бяха придружавани от полицейски патрули. Униформени служители бяха разположени и на кръстовища - част от маршрута.

"Обиколката приключи спокойно. Не са регистрирани нарушения на реда или пътни инциденти", съобщи регионалният говорител на МВР Даниела Малчева.

Преди началото на обиколката един от организаторите на проявата - Светослав Бонапартов, който е секретар на русенския мотоклуб "The Thunders MC", обясни, че не очаква да има провокации в днешния ден. Програмата на мотористите продължава с парти в клуба на организаторите на събитието.ю

Бонапартов коментира, че не трябва да се преекспонира с влизането на група мотористи преди два дни в ромските квартали "Тракцията" и "Селеметя". В тях е пребивавал Северин Красимиров, който бе арестуван в Германия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова.

По думите на Бонапартов това не са частни квартали и там може да се карат мотори.

"Ние не сме отишли там да се бием или да правим вандалски прояви. Като част от това гражданско общество искахме по този начин да изразим съпричастност към близките на жертвата - не като палим свещи на Паметника на свободата, а метафорично казано да си запалим свещите на моторите", заяви Бонапартов.

Сред участниците в обиколката на Русе бе и Андрей Желязков - адвокат на роднините на Виктория Маринова.

По думите му демонстрацията преди два дни на група мотористи в кв. "Тракция" е била излишна. Той обясни, че познава много добре квартала, тъй като бил преди години полицейски инспектор.

"Там има много добри хора, работни, но една част, като че ли нямат втора сигнална система. Това е лично мнение. Трябва да има стратегия и тези хора да бъдат качени на по-високо ниво. Неправителствените организации, които съблюдават правата на етническите малцинства, би следвало и те да се включат в тази интеграция", каза Желязков.

От полицията съобщиха още, че присъствието на полиция и жандармерия в двата ромски квартала ще остане, докато е необходимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

4

поп Дръвчо

14.10 2018 в 11:15

Гетата носят на полицията ПАРИ, а за властта са средство за натиск. Поради което проблемът не е решим с "политическа воля". Такава няма и няма да има.

Рокерите са съседен, не по-малък проблем - те са нещо като подвижно гето, организацията им е сходна, а приносът им към престъпността е сравним със Факултето. И също като всяко гето, са свързани чрез иначе похвални качества като чест, лоялност и чувство за превъзходство.

Така че имаме конфликт на източен Харлем със западен Харлем. С логичните печеливши от един такъв конфликт.

Динко ни спаси от известен брой пришълци главно като вдигна цените си за превоз с АТВ през границата. Публичността му доведе до някои промени в неговия бизнес и той от скромен каналджия с една бригада израстна до регионален фактор. Но това беше за кратко - сега повишените цени са компенсирани от понижения риск и рязаните кандидат-терористи вече са по-склонни да ги плащат. Ония дето трябваше да са гоу ту търкей отдавна са го препоръчали на стотици хиляди.

23293

3

Стефан

14.10 2018 в 04:44

Нещо като границата. От нашествието през турската граница ни спаси не държавата. Спаси ни Динко. По времето, когато бойко борисов теглеше сладострастни шпакли на меркел.
Сега от циганско-депесарските безчинства ще ни спасяват рокерите. Не купонясващите с бира протестуиращи на Орлов мост. ТОВА вече прилича на гражданско общество. За разлика от истериите на фризьорските салони.

23293

2

Стефан

14.10 2018 в 03:14

И изобщо - проблемът с гетата никак не може да се реши нито от потъртевши толстоисти, нито от дезертирали полицаи, нито от невменяеми еврочиновници.
Технологиите са известни. Остава само политическата воля. Иначе казано - топката е у Властта. Която и да е.

23293

1

Стефан

14.10 2018 в 02:59

Адвокате, какво и е било излишното? Или това верно са частни квартали?
Нямам мотоциклет, иначе и аз щях да ида с тия хора.
Щом си адвокат и квартален - трябва да знаеш, че крадците не мрат от бесилката. Бесят ги от векове, пък тях все ги има. Крадците мрат от светлината. Щом го видят че е крадец - той вече не може да краде.
Та и тия квартали. Както станат проницаеми поне за рокерите - така току виж се престрашила и полицията. А малко след нея там може да се намърда и Законът.
Или как? Навит ли си?

 
X

Да помогнем на украинските деца!