Свързаната с Очите Аркус всъщност не охранява митниците и пристанището в Бургас

OFFNews 09 август 2018 в 10:10 7192 0

Свързаната с Очите Аркус всъщност не охранява митниците и пристанището в Бургас

Свързваната с Димитър Желязков охранителна фирма "Аркус сигурност Бургас" ООД всъщност не охранява пристанището и митниците в Бургас. 

Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че охраната на митниците се осъществява от Агенция за сигурност "Скорпио" ООД. Фирмата се свързва с бившия зам.-министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция Камен Пенков - неин собственик е съпругата на Пенков Васка.

От Агенция "Митници" съобщиха за OFFNews, че имат договор с фирмата, в която Очите е бил консултант за скромните 1560 лв. за две години. Става въпрос за охрана СОТ за три обекта, които към настоящия момент се използват от митниците като почивни бази. 

Това потвърди и в интервю за Нова тв единият от собствениците на "Аркус" - Иван Владимиров, който е бивш директор на "Криминална полиция" в Областната дирекция на МВР в Бургас.

„Толкова неверни неща се казаха, че ми е трудно да ги изброя – нито пристанището пазим, нито митниците. Имаме едни почивни станции. Офертите са толкова ниски, че са на ръба на възможното”, заяви Владимиров.

От изнесената в публичното пространство информация става ясно, че е вярно само това, че фирмата е охранявала  териториалното поделение на НОИ в Бургас.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !