ТУ-София изпитва кандидат-студенти в предварителен изпит по математика днес

OFFNews 30 март 2019 в 08:05 4762 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Предварителен изпит по математика провеждат днес Техническият университет в София, филиалът му в Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет в Сливен.

Началото му е в 9 ч., кандидатите решават теста анонимно в продължение на четири астрономически часа.

Редовният тест по математика е насрочен за 1 юли.

Кандидат-студентите могат да избират измежду 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - „Топлинни и хладилни технологии и системи“ и „Приложна физика и компютърно моделиране“. 

С оценката по математика може да се кандидатства за всички бакалавърски специалности, с изключение на „Инженерен дизайн“, където има конкурсни изпити по рисуване и по композиция. За трите чуждоезикови факултета освен това се изисква успешно положен изпит по немски, английски или френски, матура или сертификат за владеене на съответния език.

ТУ-София е има над 10 000 български и близо 1000 чуждестранни студенти. Той е първи в 6 професионални направления от рейтинговата система на университетите: „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“. Институционалната акредитация на Технически университет - София е с оценка 9,56 - най-високата, получавана досега от висше училище в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови