Тапи и затягане на режима на границите с Турция, Румъния и Сърбия.

OFFNews 18 март 2020 в 19:21 2981 0

Интензивен е трафикът на границите ни с Турция, Румъния и Сърбия, съобщиха от МВР. Съседните ни държави почти са затворили сухопътните си граници за чужди граждани.

По информация на турските гранични власти от 00:00 ч. на 19 март за влизане в Турция няма да се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Ще пропускат само турски граждани и товарни автомобили на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово".

Към момента на тези два пункта трафикът е изключително интензивен на изход за камиони.

По информация от МВнР Турция няма да допуска на своя териория шофьори - граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг, Сингапур.

Шофьори от трети страни, които са били в една от горепосочените държави през последните две седмици, биват поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и съответна медицинска проверка, която да потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите ще биват допускани на турска територия.

По информация на северномакедонските гранични власти на влизане в страната няма да се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани ще се пропускат на вход само на граничния пункт "Гюешево". На излизане от Македония пътуващите могат да преминават само на "Гюешево–Деве баир".

Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта със Северна Македония в двете посоки.

На границата с Република Сърбия трафикът на "Калотина" е интензивен за товарни автомобили на вход и изход.

На "Калотина" и "Връшка чука" сръбските гранични власти не пропускат на влизане в Сърбия чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Пропускат се само сръбски граждани, акредитирани в Сърбия дипломати и граждани с постоянно пребиваване в страната. 

На двата пункта за влизане се пропускат само товарни автомобили, като транзитно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до напускане на страната.

На излизане се пропускат всички видове превозни средства. От 12 март е преустановено преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на Олтоманци, Стразимировци и Брегово.

На границата с Румъния: на граничен пункт "Видин-Дунав мост" трафикът е изключително интензивен за товарни автомобили в двете посоки, на "Русе-Дунав мост" трафикът е интензивен на изход. 

От 14 март румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове срещу Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. 

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови