Търсят приемно семейство за изоставеното бебе в Петрич

OFFNews 22 октомври 2019 в 11:40 1659 0

Търсят приемно семейство на момиченцето, което беше изоставено в петък пред педиатричен кабинет в болницата в Петрич. Полицията арестува 38-годишна жена, която се предполага, че е майка на бебето. По всяка вероятност то е родено в домашни условия. В момента детето е настанено в детското отделение на болницата в Сандански, а състоянието му е добро, съобщава БНТ.

Тъй като изоставането бебе няма близки роднини, при които да бъде настанено за отглеждане, в момента социалните служители търсят подходящо приемно семейство, което да се грижи за него, след изписването му от болницата. От прокуратурата в Петрич отказаха да коментират дали задържаната жена е биологичната майка на момиченцето.

"Ако се установи, коя е майката, ще предстоят разговори. Аз много искам да се пазим от прибързани изводи и прибързано съдене. Никой от нас няма представа, защо се е озовало това дете пред лекарския кабинет", каза пред БНТ Елеонора Сливкова, директор Дирекция Социално подпомагане - Сандански.

От прокуратурата отказаха да съобщят дали задържаната жена оказва съдействие при разследването и дали се знае, кой е бащата на бебето. Арестуваната е живеела с роднини в село Старчево, но те не искат да коментират случилото се.

"Когато се установи, които са родителите, първото нещо, което ние ще направим е, като казвам ние, имам предвид Системата за закрила на детето, е да проучим тези родители, да проверим техните нагласи, да оценим техния капацитет, ако се наложи ще включим и социална услуга. Колеги от социална подкрепа, за да се установи тези родители имат ли желание и ако имат желание, годни ли са да полагат грижи за детето", допълни Сливкова.

От държавното обвинение в Петрич казаха, че на 38-годишната жена все още не е повдигнато обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови