Търсят радиоактивни отпадъци в бивше ТКЗС край Червен бряг

Акцията на спецпрокуратурата е свързана с дело с обвиняеми зам.-министър и братя Бобокови

OFFNews
01 юли 2020 в 10:20 | 1947 |1

Под ръководството на Специализираната прокуратура в района на бивше ТКЗС край Червен бряг са започнали действия по разравянето на голямо количество отпадъци с неизяснен произход, съобщи БНТ.

За площадката на бившето ТКЗС, превърнато в депо за отпадъци, се разбра преди две седмици. Установено бе, че е възможно част от тях да са заровени.

Заради риск за здравето на хората, районът е отцепен, тъй като е възможно част от отпадъците да са радиоактивни. На място има екипи, които постоянно да замерват радиоактивността.

На място са наблюдаващият прокурор по разследването, по което обвиняеми са бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братята Пламен и Атанас Бобокови. Има данни, че заровените отпадъци може да са свързани с фирми на бизнесмените и с незаконна дейност на заподозрените като участници в организирана престъпна група.

Препоръчани материали
mendi

Рейтинг : 11257

01.07 2020 в 13:30 1
+ 0
- 0
Силно подозирам, че специализираната прокуратура няма да намери радиоактивни отпадъци и обвиняемите ще бъдат оневинени. Нищо че са заровили тонове не рециклируема пластмаса и всякакви химични съединения на тежки метали.
Просто някои обвинения се пишат чака че да паднат по условие!!!