Търсят роднини на битото от майка си дете, момиченцето е добре

OFFNews 20 юли 2020 в 08:37 4091 3

Момиченцето, което бе бито жестоко от майка си, е добре. Условията, в който живее детето са добри, то не е недохранено, полагани са грижи за физическото му състояние. 

Това заяви социалният министър Деница Сачева по бТВ след скандалния случай с публикуваното от майката видео как удря с юмруци детето си. Тя и момиченцето бяха отведени от полицията вчера. 

Детето е преживяло трудни моменти. Задължително е да се търси разширеното семейство. Още днес ще се търсят бабите и дядовците. Стига да има такава възможност, детето ще бъде настанено при роднини, дотогава ще остане в приемно семейство, каза още Сачева.

Майката обяснила, че по този начин е искала да привлече вниманието на бащата, който не се грижел за тях. Жената живее от година и половина в Перник. Преди това е живеела в София. 

Майката си даде сметка какво се е случило и какви последствия има от качения клип и извършеното деяние. Съжаляваше за направеното”, обясни началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник - Румяна Георгиева, по Нова тв. 

Георгиева посочи, че обяснението на майката за насилието е било, че по този начин е искала да накаже бащата на детето. Той се оказа по нейни данни и сведения, че е на работа в София. Ние не успяхме да осъществим връзка с него. По думи на майката те живеят заедно, уточни тя.

Началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник допълни още, че видимо майката е изглеждала психически добре и не е освидетелствана. „Това, което видяхме във Facebook, ни навежда на мисълта, че тя има някакви религиозни убеждения, нищо повече. Полицията ще работи по този въпрос и ще излезе с факти”, каза още Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

20.07 2020 в 17:28

Това на снимката ли е майката? Прилича на изпечен рецидивист.

12285

2

Красимир

20.07 2020 в 11:21

Тази какъв социален министър може да е когато не помогна с нито стотинка на най-нуждаещите се в кризата? Мършите долни си разпределиха парите между тях си и техни фирми. Боклуци долни.

3810

1

Пенчо бре

20.07 2020 в 09:39

„Това, което видяхме във Facebook, ни навежда на мисълта, че тя има някакви религиозни убеждения, нищо повече."

Това, което чета, по-горе ме навежда на мисълта, че г-жата Георгиева няма никаква мисъл. Нищо повече. Това да не е никнейма на г-жа Сачева. Също "нищо повече".