Цветелина Уланд чака дъщеря си пред училището в Норвегия, идва полиция

Синът й вече е върнат на баща си, момичето още е в приемно семейство

OFFNews 13 юли 2018 в 09:21 14143 2

Снимка бТВ

Цветелина Уланд

Българката Цветелина Уланд все още не е виждала двете си деца, отнети от социалните служби в Норвегия.

Първоначално нейните син и дъщеря бяха настанени в приемни семейства, момчето вече е върнато при баща си. Момичето на Уланд обаче все още е в приемно семейство, съобщи бТВ. Нямам никакъв контакт с децата си, нито по телефон, нито писма мога да им пиша. Нямам право на контакт”, каза Уланд. 

Тя разказа и за един много нелеп случай, в който отишла с автомобила си пред училището на дъщеря си с надеждата да я види, без да слиза от него. „Някой от учителите сигурно е забелязал, че съм там, и дойдоха две полицейски коли. Не успях да я видя, сподели майката. 

По думите ѝ Агенцията за закрила на детето не ѝ дават никаква информация за състоянието на децата. „Андреас е при баща си, но не ми казват как е той. Имахме среща с тях преди 10 дни и като попитахме как са децата, казаха, че са добре. Адвокатът ми тогава попита „Кой го казва това, вие ли?”, те отговориха „Не, бащата го казва”, поясни Уланд.

Уланд даде възможност на екипа ни да се запознае със съдебното решение, в което е описано, че тя настройва децата срещу баща им. „Решението, така както е мотивирано, става въпрос за синдром на родителско отчуждение и държавата се е намесила като е извела децата от семейството, за да ги защити от родителското отчуждение”, поясни адвокат Пламен Борисов. Той е категоричен, че държавата ни трябва да се намеси, за да гарантира правото на децата да виждат майка си. 

Предстои обжалване на съдебното решение, каза Уланд и изрази надежда, че делото ще приключи благополучно за нея и децата й. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

13.07 2018 в 10:42

Какво търсите там, освен лесен живот? И не сте чували за местното ювенилно право?
Какво искате от мене лично? Аз не съм поискал от вас нищо обратно, когато сте избягали нататък с мойте пари. Които съм платил пряко за образованието ви, например.
Ако утре ме пребие нерпа, например, Бойко Борисов ли ще ми е длъжен, или Стефан, от този сайт? Те не са ме пращали там - отишъл съм на своя глава. А после във фейсбука съм крещял колко е тъпо в Оная страна, и колко е лъскавно тук. Да?
Айде сега последователките ти да те измъкват. Откъде накъде правителството?
 
X

Да помогнем на украинските деца!