Техническият университет в София удължи мерките срещу COVID-19 до 30.06.

Александра Маркарян 16 юни 2020 в 08:28 2728 0

Техническия университет в София удължава до 30 юни мерките си срещу разпространението на коронавируса, съобщава инженерното висше училище.

Заповедта е на ректора проф. дн инж. Иван Кралов.

Семестриалните изпити ще се провеждат дистнционно или присъствено, но при пълно спазване на национално обявените правила за хигиена и дистанция с оглед ограничаване на опасността от разпространение COVID-19.

Държавните изпити и защитите на дипломни работи ще се провеждат присъствено.

Заключителните присъствени заседания на журита, заседания на университетски комисии, както и съвети и събрания на всички звена могат да се провеждат присъствено само при възможност за изпълнение на националните противоепидемични изисквания. Това важи и за събития, свързани с неотложни процедури по Закона за обществените поръчки, Закона за държавната собственост и др.

Кандидатстудентската кампания продължава по обявения график. Приемните изпити по математика, рисуване, композиция, немски и английски език се провеждат присъствено при спазване на противоепидемичните мерки, разпорежданията и препоръките на Националния оперативен щаб и Министъра на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови