Телефонни измамници опитали да вземат пари от прокурор във Варна

OFFNews 21 февруари 2019 в 19:30 3387 2

Снимка sxc.hu

Телефонни измамници опитали да вземат пари от прокурор във Варна. 

Те използвали схемата, в която искат пари за животоспасяваща операция, като поискали от жертвата си 30 000 евро.

Около 10 ч. сутринта на служебния телефон на един от районните прокурори позвънил мъж, който се представил за инспектор Красимир Николов от Общинската полиция в града. Прокурорът забелязал, че на дисплея се изписва телефонен номер на румънски оператор и разбрал, че най-вероятно става дума за телефонна измама, съобщи БНТ.

Телефонният измамник обяснил, че са заловили част от група за телефонни измами, като са открити списъци с телефонни номера и имена на бъдещи жертви. Мнимият полицай обяснил, че номерът на жертвата фигурира в този списък. Той допълнил, че измамниците скоро ще се обадят на стационарния телефон и поискал разговорът да продължи по мобилния му телефон.

Няколко минути по-късно на стационарния телефон звъннал мъж, който се представил за лекар и обяснил, че дъщерята на жертвата е пострадала тежко в катастрофа, заради което се налага операция на крака с поставяне на златни пирони, за които поискал 30 000 евро.

Прокурорът казал, че не разполага с толкова пари. В отговор телефонният измамник да го заплашва, че ще изпрати 15 брадати мъже, като започнал да отправя и обиди. 

След дълги уговорки, продължили повече от 5 часа, измамникът се съгласил да получи само 7000 лв. Банкови брошури, имитиращи пачка с пари, били сложени в торбичка и занесени на уговореното място. Малко по-късно там се появила 80-годишна жена, за да вземе парите. Тя е задържана от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови