Третият райх: Неразказани истории по Viasat History

OFFNews 02 май 2019 в 00:36 6484 0

Снимка Viasat History

"Островът на Адолф"

През месец май телевизионният канал Viasat History продължaва да разкрива последните открития за Втората световна война.

Новото този месец са документалните филми "Островът на Адолф" и "Нацистка наука", които разказват за новооткрита архивна информация за германското нахлуване във Великобритания и научните експерименти и манипулации на "Аненербе".

"Нацистка наука" започва в четвъртък, 16 май, в 22:00 ч.

Въпреки че днес знаем колко е била важна биологията за Третия Райх поради директната ѝ връзка с Окончателното решение на еврейския въпрос, повечето хора все още не са наясно с широкомащабното научно начинание, на което нацистите са разчитали да оправдае и наложи политическия им проект. Започвайки през 1933 г., нацистка Германия създава истинска "наука за войната" в рамките на различни организации, които обединяват известни изследователи и учени.

Снимка: Viasat History

"Аненербе" - организация, основана през 1935 г. и поставена под прекия контрол на Хайнрих Химлер, се превръща в стълб на нацистката научна политика. Целта на организацията е да пренапише славното минало на предполагаемите арийски предци, с цел да установи контрол над бъдещето. Документалният филм от две части разказва за смъртоносните интелектуални и научни експерименти на "Аненербе" и как Райхът е манипулирал науката, за да легитимира предприемането на расово прочистване, германизация на териториите си и идеологическо господство над Европа.

"Островът на Адолф" стартира на през юни.

Снимка: Viasat History

От самото начало на войната превземането на Великобритания е част от великия план на Хитлер за господство над Европа. Наръчникът на Гестапо за нападение на Великобритания, публикуван през 2000 г., показва в дълбочина подготовката за нахлуването в страната и предоставя списък на 2820 врагове на нацизма, които веднага ще бъдат арестувани, когато то се случи. Само 112 кв. км - Нормандските острови, в крайна сметка са завладени, но шокиращи нови доказателства за същността на тази окупация сега биват разкрити от криминалния археолог Каролайн Стърди Колс. 

Прибавени към архивната информация за нациските планове за нападението на страната, те ни показват колко ужасяващо би изглеждала цялостната окупация. Благодарение на уникалния достъп до забележителното ново криминално изследване на Каролайн, разкриваме тайната на единствения концентрационен лагер на СС на британска територия, която Чърчил е успял да опази в продължение на 70 години.

"Островът на Адолф" Снимка: Viasat History

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови