Третокласник почина, сестричката му в болница в Добрич

OFFNews
29 октомври 2019 в 08:59 | 6078 |0

Третокласник почина, а 11-годишната му сестра е в тежко състояние в болницата в Добрич. Според лекари причината е хранително отравяне.  

Децата са от генералтошевското село Кардам, съобщи Дарик. След прием на храна децата се почувствали зле, повикан е лекар. Той им изписал медикаменти. Две от децата обаче не се повлияли. Според запознати момчето починало в дома си.

11-годишното момиче бе прието за лечение в ранните часове на денонощието, сподели директорът на многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Светозар Байчев. Детето постъпило в Спешно отделение в увредено състояние, настанено е в Детско отделение. 

Има засягане на сърцето, учестена сърдечна дейност, най-вероятно токсикация, но не можем да кажем каква е причината за нея, обясни д-р Байчев. По думите му останалите деца от семейството се чувстват добре, нямат признаци като на приетото в болницата в Добрич момиче.

Извършена е аутопсия на починалото момче от Кардам. При нея не е установено нещо, което да показва причината за смъртта, съобщи началникът на Отделението по съдебна медицина д-р Димитров. Той допълни, че ще бъдат направени допълнителни микробиологични, токсикологични и хистологични изследвания.

Няма коментари към тази новина !