Трима българи са сред жертвите на трагедията в Чикаго

OFFNews 13 октомври 2019 в 18:33 12280 0

Снимка offnews.bg

Три от жертвите на кървавата трагедия в Чикаго са български граждани, съобщи българското министерство на външните работи.

"Във връзка със стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която мъж е застрелял четирима души, а пети е в критично състояние, можем да потвърдим, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани. Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед", се посочва в съобщението на дипломатическото ведомство.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало. Тя е дала указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

Четирима души са убити, а един е бил ранен в жилищна сграда в Чикаго, стана ясно по-рано днес. Полицията е задържала съсед на жертвите.

Инцидентът е станал в нощта на събота срещу неделя. Полицаите са иззели оръжието на престъплението, съобщи говорителят на чикагската полиция Том Ахерн.

Заподозреният е 67-годишен пенсиониран строителен работник. Той застрелял четиримата си съседи, докато те вечеряли в дома си. След това пенсионерът се качил на горния етаж и прострелял съседка.

Жената е хоспитализирана и е в критично състояние.

Изясняват се мотивите за убийството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови