Умишлен палеж в сградата на Уолтопия

OFFNews 08 юли 2020 в 18:43 7794 4

На 5.07.2020 около 3 часа през нощта е направен опит да бъде запалена сградата на Уолтопия АД, намираща се на Цариградско шосе 111В, на територията на София Тех Парк. Неизвестни извършители използват запалителна течност, с която подпалват временна инсталация с флаг с цветовете на дъгата, монтирана на фасадата на бизнес сградата на Уолтопия. 

Престъплението, записано от охранителните камери без колебание може да бъде определено като умишлен палеж. А в действията на 4-те лица ясно личи и мотивът - омразата към Прайд движението, членовете на ЛГБТИ общността и техните поддръжници в лицето на Уолтопия.

Флагът с цветовете на дъгата е символ на ЛГБТИ обществото, а с ежегодното му поставяне на фасадата на сградата на Уолтопия, компанията изразява своята солидарност с хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, които живеят с ощетени права.

И в България и по света, те често са обект на дискриминация, на физически и вербални нападения, които представляват престъпления от омраза по своята същност.

Ние в Уолтопия вярваме в правото на всеки човек да бъде такъв какъвто е и защитаваме правото му да бъде свободен и щастлив без значение какъв е неговия пол, сексуална ориентация, раса или етническа принадлежност. Затова виждаме престъплението извършено срещу нас като престъпление срещу всички онези, които се идентифицират с тези хуманни убеждения. Разчитаме на органите на реда и правото, които ще издирят извършителите, за да понесат отговорност за действията си.

Уолтопия изпрати и видео от охранителните камери, които са заснели престъплението.

Разликата в часовете на камерите и в съобщението произлиза от това, че камерите използват зимно часово време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

4

Jinx

08.07 2020 в 20:21

От зор да е в новините Пенчев дарява респиратори със скандал, пада със самолет... Сега и това... Не може да му е толкова зле бизнеса, че да се нуждае толкова отчаяно от безплатна реклама.

4164

3

Egocentric Eccentric

08.07 2020 в 20:14

Първо си помислих, че на Тъпенчев лепилото дето го диша се е запалило, но всъщност няма да се учудя и наистина някой "патриот" и защитник на семейните ценности да е пропуснал да си изпие хапчетата.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

08.07 2020 в 19:53

Лозунгът BLACK LIVES MATTER замества „Всеки живот е ценен“?
Че нещата вървят по градация – съжаление за ИСТОРИЯТА, падане на колене пред ДНЕШНИТЕ черни, моленето на прошка за НЕЧИИ престъпления, води до… Да, до ЧЕРЕН РАСИЗЪМ!!! А преди това бяха ЛГБТИ общността и техните поддръжници..
Да ги сравним педеругите и лизбийките със:
Ето интересни данни на ФБР за убитите черни и бели през 2018 година - на милион души:
Бели, убити от негри – 11,30

Черни, убити от бели – 0,95

Бели, убити от бели – 10,84

Негри, убити от черни – 57,14

Сравняваме. При положение, че негрите са около 13% /закръглено/, а белите над 80%…

60 ПЪТИ повече негри са убити от „свои“…

Но протестите са срещу белите…
Както бяха протестите на ЛГБТИ срещу НОРМАЛНИТЕ ХОРА и СЕМЕЙСТВА..

11769

1

Dafack

08.07 2020 в 19:09

Айде пак Доби и неговите безнадеждни опити за реклама и ПР на умрелия му бизнес.