Уважаеми сънародници, плащайте! И на поповете, и на ходжите, ако кажат - и на пастафарианците

OFFNews 12 март 2019 в 07:01 9626 7

Тв водещият Слави Трифонов публикува остър коментар срещу опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

Защо ГЕРБ и ДПС не платиха 8-те милиона дългове на Главното мюфтийство с партийните си субсидии, които държат на влог, пита шоуменът.

Той посочва, че ГЕРБ имат спестени около 20 милиона лева, а ДПС – около 5 милиона и че със тези пари двете партии спокойно са можели да платят тези 8 милиона и да запазят етническия мир.

Но... решиха да запазят мира помежду си, като платим пак ние, подчертава Трифонов.

Ето цялата му позиция по въпроса:

Имам въпрос към вас, уважаеми сънародници. Или по-точно към онези от вас, които събирате капачки за кувьози, които изпращате есемеси за болните деца, които си плащате чинно осигуровките и данъците, които спазвате законите. Та, вас попита ли ви някой дали искате с вашите пари да платите и задълженията на тези, които не събират капачки за кувьози, които не събират пари за болните деца, които не си плащат осигуровките и данъците, които не спазват законите? Никой не ви попита, нали?

Ще платите, каквото ви кажат – и задълженията на поповете ще платите, и задълженията на ходжите ще платите. Ако ви кажат – даже и борчове на пастафарианците ще платите.

Сигурно сте чули, че от вашия джоб ще се платят задълженията на Главното мюфтийство - над 8 милиона лева, натрупани от неплатени данъци и осигуровки на ходжите. Чули сте, но не са ви питали.

Дали сте чули, че от днес етническият мир се пази с плащане на пари и вече не е работа на службите, ДАНС, МВР?

А дали сте чули, че вече вие ще плащате заплатите на свещениците и ходжите и тези заплати може да са колкото учителските?

Дали сте чули, че вече държавната годишна субсидия за Главното мюфтийство ще е 6 милиона лева, при положение, че досега общата субсидия за всички вероизповедания в България беше около 5 милиона?

Дали сте чули, че Българската православна църква вече ще получава държавна субсидия, забележете - между 15 и 43 милиона лева годишно?

А дали сте чували, че по Конституция „религиозните институции са отделени от държавата“? Нищо. По новия закон за вероизповеданията Мюфтийството и Православната църква ще получават по 10 лева държавна субсидия на вярващ.

„10 лева за поповете и ходжите е същото като 11 лева за партиите, само че за поповете и ходжите“, би казал класикът Валери Божинов.

Всъщност, въпросните задължения на Главното мюфтийство бяха опростени, благодарение на гласовете на ГЕРБ и ДПС, и благодарение на осигурения кворум от ПатрЕотите. (Отделен е върпосът може ли Народното събрание да опрощава борчове).

А защо ГЕРБ и ДПС не платиха 8-те милиона именно с партийните си субсидии, които държат на влог? ГЕРБ имат спестени около 20 милиона лева, а ДПС – около 5 милиона. Със своите 25 милиона ГЕРБ и ДПС спокойно можеха да платят тези 8 милиона и да запазят етническия мир.

Но... решиха да запазят мира помежду си, като платим пак ние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

6

Victimized

12.03 2019 в 13:19

"Извинявайте мили сънародници, но ако и сега някое социологическо проучване покаже , че ГЕРБ е първа политическа сила, значи не е трябвало да бъдем освобождавани от турско робство - робът трябва да си бъде роб."

Би трябвало да си наясно, че така наречените социологически проучвания НЕ отразяват обществените нагласи, те са трик който на запад се нарича " predictive programming" като по този начин рамкират общественото мнение в границите които те искат. И на избори хората си казват, ми те герб са с 24-25% по-добре да гласувам за тях поне да не са "комунистите".
Отделно от това, ГЕРБ е партия на бизнес-семейни кръгове, които винаги ще гласуват за тях, понеже получават парчета от баницата.
Почти всички държавни служители гласуват за ГЕРБ, в общи линии те имат едно 700к гласове които са абсолютно сигурни, и целта им е БСП да не вземе толкова или повече от това.
Като добавиш и циганския вот, не виждам какво могат да направят хора като нас на каквито и да е избори.

4000

5

Мегз в затвора

12.03 2019 в 12:11

Един път и Славчо да е прав. Тия шамани нищо не заслужават. Всеки е свободен да вярва колкото и в каквото си иска, но тея са търговци, не божи хора

8740

3

Косьо Генчев

12.03 2019 в 10:46

Защо ли се сещам за Хаджи Иванчо Хаджипенчович .... и той е искал да запази "етническия" мир?!
А иначе .... пак гласувайте за ГЕРБ .... и на европейски, и на избори за местна власт, и най-вече на парламентарните избори.
Гласувайте за новия ни Хаджи Бойко Хаджиборисов - той е пазителят не етническия ни мир, в съдружие с "Почетния Председател".
И не забравяйте .... "... а вий, вий сте идиоти!"

10571

2

Hissarion

12.03 2019 в 10:30

То не че няма да вземат пари и от пишман-султан-ердоган, ако тръгне да им дава.

20699

1

Новак

12.03 2019 в 07:44

Извинявайте мили сънародници, но ако и сега някое социологическо проучване покаже , че ГЕРБ е първа политическа сила, значи не е трябвало да бъдем освобождавани от турско робство - робът трябва да си бъде роб. И защо прекланяме глави пред Левски, Ботев, Бенковски като всеки ден ги предаваме, за да не си нарушим рахатлъка или “стабилността” както би казал Цвък?