Уволнени са две болногледачки от дома за хора с деменции в Пловдив

OFFNews 27 януари 2020 в 15:37 2940 0

Две болногледачки от Центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция в Пловдив са били уволнени дисциплинарно.

Това е съобщил зам.-кметът по европейските проекти и социалните дейности Анести Тимчев, който бе натоварен от кмета на града под тепетата Здравко Димитров да направи проверка, съобщи Нова тв.

На 21 януари районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев възложи на МВР в града и на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ да направят проверка на всички домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания на територията на 13 общини в Пловдивска област. Срокът на проверката е един месец.

Тормозът и издевателствата в дома за възрастни хора с деменция в Пловдив не са от вчера. След разказа на роднини на засегнатите излязоха наяве нови разтърсващи факти, които са достойни за психотрилър.

На база вътрешната проверка по категоричен начин е било доказано грубо и недопустимо отношение към настанените в центъра от страна на служителките Надежда С. и Милена К. Заповедите за уволнение вече са им връчени и считано от 25 .01.2020 г. те не са служители на Центъра.

Проверката в КСУ „Св. Георги“ продължава, както и атестацията на всички социални услуги, които се извършват от Община Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови