Уволняват учител, разтървал бой между ученички с юмруци

OFFNews 13 март 2019 в 17:51 3749 2

Училището "Св. Св. Кирил и Методий".

Учител, който разтърва сбиване между ученички в Ловеч, използвайки сила, ще бъде дисциплинарно уволнен, предаде БТА, цитирайки директорката на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, където е станал инцидентът.

Георги Димитров е задържан, след като в интернет се появява видео, на което се вижда как той използва юмруци, за да разтърве биещите се момичета. Инцидентът е станал на 8 март, но записът едва сега се появил в мрежата.

„Най-малкото нещо, което можеше да се случи, е на едното момиче да остане скалпа в ръцете на другото, най-малкото. Ако аз не бях задържал едричкото момче, можеше да се случи и нещо по-страшно”, коментира Мирослав Димитров, друг възпитател в учебното заведение, цитиран от БТВ.

Майката на едно от момичетата, участвали в сбиването, признава, че дъщеря ѝ е агресивна, но не е редно да се удря от учителите. В същото време майката на другото пострадало момиче подкрепя действията на учителя, като твърди, че дъщеря ѝ е била измъчвана от свои съученици.

Провежда се полицейска проверка по случая, а директорката Валя Димитрова заяви, че етичният кодекс не позволява да се ползва сила при работата с деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

14.03 2019 в 13:52

Учителят е постъпил правилно!
Какви са тия глупости, да го уволнят?

10571

1

Hissarion

13.03 2019 в 18:01

Трябвало е докато се млатят да им рецитира стихове срещу агресията.
 
X

Да помогнем на украинските деца!