Уволниха кметски наместник, противопоставил се на ремонт на джамия

OFFNews 05 април 2018 в 08:33 3615 1

Снимка бТВ

Кметският наместник на родопското село Лъкавица Трайчо Мешев е уволнен без предизвестие след като местните хора се обявиха срещу възстановяването на отдавна нефункциониращ мюсюлмански молитвен дом, а той ги подкрепи, съобщи бТВ.

Той е освободен от кмета на община Лъки, който е от ДПС.

Според местните хора единственото провинение на кметския наместник е, че е застанал зад своите съселяни и се е обявил открито срещу ислямизацията на селото.

Кметският наместник е един от инициаторите на подписката срещу възстановяването на нефункциониращия от 70 години мюсюлмански молитвен дом. Уволнен е без предизвестие и без да му бъде дадено някакво обяснение.

19-те постоянни жители на село Лъкавица са шокирани от новината, че вече са без кмет. Трайчо Мешев е кметски наместник в Лъкавица от 12 години. Макар да е на 4-часов работен ден, денонощно изпълнява функциите си, за да помага на своите съселяни.

„Грижи се за пътя, грижи се за хората в селото, грижи се за осветлението. Изпълнява дейността и на охранител. Когато водопроводът има проблем, намесва се веднага. На който лампата не му свети, отива и му я сменя”, хвали го Цветана Карастоянова.

Според хората в селото уволнението е тенденциозно, защото кметският наместник просто е изразил мнението на хората.

На въпрос защо Мешев е освободен, кметът на Лъки Валентин Симеонов от ДПС отговаря: 

„Няма мотиви. Законът ми позволява. И всеки кметски наместник мога да го уволня когато преценя”.

Резултат от недоволството в Лъкавица все пак има - засега не се предвижда възстановяване на молитвения дом. По думите на кмета от мюфтийството пуснали заявление за спиране на процедурата.

Трайчо Мешев възнамерява да търси правата си в съда. А от организацията "Родопски хайдути" заплашват с масови протести и шествия, ако кметският наместник на Лъкавица не бъде възстановен на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови