В Долни Богров, Кокаляне и Горна баня без вода днес заради ремонти

OFFNews 26 ноември 2019 в 06:00 1945 0

"Софийска вода" ще прекъсне водоснабдяването в някои столични райони заради ремонти, предупреждава дружеството.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. 15-та в с. Долни Богров, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на живеещите в селото.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ъгъла на 15-та и 16-та улица. 

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, но след реализацията на проекта качеството на услугата ще бъде подобрено значително.

Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Димитър Благоев“ в с. Кокаляне се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа във вилна зона „Кокалянски ханчета“.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще бъде осигурена водоноска на ъгъла на улиците "Петър Берон" и "Ведена".

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Бойчо Бойчев“ в кв. „Горна баня“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 15:00 часа на: ул. „Бойчо Бойчев“, ул. „Подлозище“, ул. „Торни Смърдан“, ул. „Траян Танев“ №1 и ул. „Веселин Бешевлиев“.

Ако строително-ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците „Бойчо Бойчев“ и „Подлозище“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.

"Софийска вода" предоставя услугите водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на територията на столичната община с население 1,4 милиона души. Дружеството осъществява първото публично-частно партньорство и е най-големият инвеститор във водния сектор на страната. Влагането на 209,16 млн. лв. за подобряване на ВиК системата и опазването на околната среда предвижда инвестиционната му програма за периода 2017 – 2021 г. Инвестициите за 2018 г. са в размер на 46 млн. лв.

От 9 ноември 2010 г. „Софийска вода“ АД е част от „Веолия“, която придобива мажоритарния дял от 77,11% в дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови