В Кърджали забраниха ползването на стълбища при училищни тържества

OFFNews 11 декември 2019 в 09:19 1899 0

Снимка БГНЕС

Кметът на Кърджали Хасан Азис издаде заповед с която забранява използването на стълбищата в училища и детски градини за масови мероприятия, предаде БГНЕС. Повод за това е инцидентът в Средно училище “Отец Паисий”. Част от стълбището там се срути вчера по време на коледно тържество. децата бяха изведени от сградата и пострадали нямаше.

След инцидента Община Кърджали започва обследване на всички стълбища в учебните заведения.

Вчера, по време на тържеството в училище “Отец Паисий”, се чул пукот, а след това се срутила част от мазилката на тавана. Директорът обяснява случилото се със старата сграда на учебното заведение, в което учат 1200 деца: “Във всеки един момент в сградата на училището има между 600 и 700 ученици. На сградата е извършен ремонт по голям проект, но конструкцията на сградата – железобетонните плочи, те не са ново строителство, защото сградата е с възраст 50 години и е строена 70-те години”, каза директорът на училището Злати Атанасов, цитиран от БГНЕС.

Община Кърджали започва спешен ремонт в училището. За това ще потърси средства от Междуведомственната комисия по бедствия и аварии. Ще бъде изградено и външно стълбище за спешни случаи. ремонтът трябва да е готов до 10 януари.

До понеделник учениците на Средно училище "Отец Паисий" са разпуснати, а след това част от тях ще бъдат пренасочени в други сгради по време на ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови