В части от шест района на столицата няма да имат вода

OFFNews 17 май 2019 в 06:03 1563 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството.

Прекъсване на сградно водопроводно отклонение до бл. 14 в жк. „Зона Б-5“ налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на ул. „Одрин“ от бул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Партений Нишавски“. 

Изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на ул. „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“ налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на ул. „Монтевидео“, ул. „Гайтанци“, ул. 315, ул. „Президент Линкълн“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Подмяна на водомерен възел на бул. „Възкресение“ в жк. „Красна поляна“ 1 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 12:00 часа на ул. „Румяна“.

Диагностика на уличен водопровод в кв. „Абдовица“ в №63 налага спиране на водоподаването от 09:30 до 16:30 часа на кв. „Абдовица“ от №1 до №160. 

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кораб планина“ в жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:30 до 19:00 часа на ул. „Кораб планина“ от ул. „Трепетлика“ до ул. „Плачковица“. 

Заради изграждане на уличен водопровод на ул. „Загребска“ в кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 08:00 до 20:00 часа на ул. „Загребска“ от ул. „Ново село“ до ул. „Любляна“. 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. 

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови