В разгара на кризата с децата с увреждания: Отговорният зам.-министър лети до Ню Йорк в първа класа за 8306 лв.

Заедно с шефа на ресорната дирекция са в САЩ, за да представят българския опит в политиките за хората в неравностойно положение

OFFNews 15 юни 2018 в 15:27 16004 5

Снимка Сега

Две високопоставени служителки от социалното министерство, пряко отговорни за проблема на майките на деца с увреждания са на луксозна командировка в Ню Йорк. Става дума за зам.-министър Росица Димитрова и държавния експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания" Надежда Харизанова, разкри вестник "Сега".

От 12 до 14 юни двете дами са представяли "положителния опит и постигнатите резултати в България" за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания.

"Командировката им е с всички екстри - самолетна бизнес класа за зам.-министъра, дневни, квартирни и пр. Общата стойност на пътуването на двете служителки е 16 150 лева", съобщава "Сега", позовавайки се на документ, с който медията разполага.

Тъй като самолетните билети са купени в последния момент, билетът за бизнес класа на Димитрова струва 8306 лв., а икономичната класа на подчинената ѝ също хич не е евтина - 2016 лв.

Останалото до 16 150 лв. са дневни, хотел и пари за вътрешен транспорт. Въпреки че самата конференция е тридневна - от 12 до 14 юни, а нощувките са четири, зам.-министърът и държавният експерт са писали дневни за 6 дни. Не е ясно какво е наложило спешното купуване на билетите, при условие че датите на конференцията са известни още от миналата година, пише всекидневникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

16.06 2018 в 07:49

А може ли тези двете като се върнат да отидат пред палатковите лагери и да обяснят точно какъв е ‘положителния опит и постигнатите резултати в България в работят с хората с увреждания”. Нека да се изправят и да погледнат в очите хората в палатките. Защото тези мърли и цялата чиновническа пасмина живеят в някакъв друг, хубав, документален свят, в който всичко е цветя и рози. След това да отидат заедно с министъра и да обяснят и на Тиквата какви успехи имаме та “да му се махнат от главата” тези неблагодарни хора в палатките и той да се успокои в розовите си сънища как той оправя света, а тук някакви хора му протестират.
Мамка ви и гадове!

23293

4

Стефан

15.06 2018 в 19:36

Че се и похвалили идиотките, даже селфи си направили:)
В онова министерство имат на щат някви лекари. Може за по-малко пари да им обяснят терминът "олигофрения".
Сега със сигурност някой ще трябва да върне някакви пари, и някой да си търси нова работа. Доколкото и на Борисов му се пече яйце на гъза, а вече доказано лекува хемороидите си с гърмене на бушони. Особено незначителни.
Калинката затова е калинка - че е насекомо. Демек - няма мозък, освен другото:)

23293

3

Стефан

15.06 2018 в 18:35

А с тия 16 000 лева, някое дете можеше и да бъде излекувано, или по друг начин да се оправи животът му.
Не знам по колко пари годишно дава държавата на едно сакато дете, но това със сигурност са пари за много години.
Също така ми е интересно, как две канцеларски усойници - колежки, ще се гледат една друга, щом са ходили на едно и също място по силно различен начин. Зер първата класа, и пътническата до там, нямат нищо общо като преживяване.

5300

1

квазимодо

15.06 2018 в 16:29

Е ще има пари за децата, ама друг път. Наглите кифльоци незабавно да си ходят. Ако са споделили този опит, на американчетата ашколсун. Иначе надявам се и двете да са флуент аф инглиш. ( демек втори майчин )