В знак на добра воля: Свалиха блокадата пред СУ в очакване на ''неговите решения''

OFFNews 10 август 2020 в 08:43 6260 5

В знак на добра воля протестиращите пред Ректората на Софийския университет ще преместят палатките си пред Министерския съвет.

Кръстовищата пред триъгълника на властта и на Орлов мост остават затворени.

Днес се очаква премиерът Бойко Борисов да обяви бъдещите си действия в настоящата кризисна ситуация. Вчера министър-председателят публикува във фейсбук профила си снимка с внуците си с многозначителния текст:

"Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!"

32-ият ден на протеста за оставка на премиера Борисов, главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори премина спокойно, без конфликтни ситуации. 

Тролейбуси с номера 1,2 и7 се движат по обичайния си маршрут след вдигането на блокадата при Софийския университет, съобщи Центърът за градска мобилност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

5

yoghurt

10.08 2020 в 11:36

Тъкмо, защото Доган е по-важен символ от Борисов, иначе на какво се превръща в символ цялото нещо? На това, че бушонът ще изгори, а пък същинските шефове никой не може да ги пипне. Доган си позволи да контролира страната ни като демонстративно погазва правата на мнозинството и показва, че никой не може да го пипне - то не беше ТЕЦ Варна, не беше консултантските услуги като хидролог (най-вопиющата калинка в сържавата, калинките на Борисов бледнеят! - човек със съмнителна квалификация по философия да строи язовири... ) , или пък убийствата, наречени самоубийства, на не един или двама - Ахмед Емин например, предателството спеямо Петър Стоянов, свалянето на Филип Димитров, заигравката с Илия Павлов... На този фон, Борисов бледнее, с едни пачки в чекмеджето и каруцарски говор. И символът който свалянето на блокадата прави е следния - всичко беше заради кокала на властта, сега като дойдат от Бсп или пък не дай си Боже - Трифонов, ще забравим архитектите на прехода, ще забравим за лустрацията.

2800

4

zpe

10.08 2020 в 10:51

@yoghurt

Борисов е само символ. Изключително важно е да бъде свален позорно и после осъден доживот.

Разбери, че светът не се управлява само с прагматизъм. Всички социални структури, които крепят обществото, са основани на доверие - доверие в управлението, доверие в институциите, доверие в стойността на парите, доверие в човека на тротоара до теб.

Човек живее и въобще съществува чрез вяра и доверие. Прагматизмът само му помага, но не е основното.

Затова символите са много важни за всички ни.

5712

3

tough

10.08 2020 в 09:31

Срещу студентите ли протестират там? Или срещу образованието по принцип? Аз не знам свинчо да ходи задочно в СУ, че да му го блокират.

11300

1

yoghurt

10.08 2020 в 08:48

До колкото си спомням, протеста беше срещу мафията, срещу Доган и кадровиците на Борисов, Царя и Трифонов от кръговете на бившето ДС. С какво променя липсата на Борисов моделът, който Илия Павлов и бившите силоваци наложиха в политикатв - мафията да си има главен прокурор, министерства неподчиняващи на министър-председателя, хидролози, банкери, политици, измезващи тефтерчета, измислени компромати за неудобните?