ВМРО три години работили да се узаконят ромските къщи във Войводиново

Голям протест ще има в селото тази вечер, идват колеги на пребития командос

OFFNews 11 януари 2019 в 09:07 6654 0

Снимка Архив

В последните три години представители на ВМРО са работили за това да се узаконят къщите на ромите в махалата на Войводиново. 

Това заяви депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди по Нова тв. Той категорично отрече твърденията  на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, че членове на ВМРО са позволявали незаконно строителство с цел да спечелят гласовете на жителите на гетото.

„Това е безумие, не сме си затваряли очите. Информирали сме десетки пъти администрацията за тези проблеми. А кметът е подкрепен от друга политическа сила. Наш член е заместник-председателят на Общинския съвет в Марица. И големият проблем на българската политика е, че Марешки влезе в нея”, заяви Сиди.

Той обясни, че на ромите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент. „Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи”, коментира още Сиди. И нарече организациите, защитаващи правата на малцинството у нас, „грантаджийски”. 

Нов голям протест се готви в пловдивското село Войводиново тази вечер. Очаква се протестът тази вечер, който ще е пети поред, да бъде най-мащабен заради призива колеги на пострадалия военен да се включат в демонстрацията. По информация на bTV ще се включат и спортни агитки.

Хората започнаха подписка с искане за най-строго наказание за задържаните за побоя младежи от ромската махала.

Те искат също така премахване на незаконните къщи в селото. От два дни се провежда и акция по събарянето на незаконните постройки в ромската махала.

До момента са премахнати 10 постройки, които не са масивни, и днес ще бъдат съборени още 4, каза пред bTV кметът на Войводиново Димитър Тосев. След това предстои събарянето на по-масивните незаконни къщи, уточни той. По информация на Тосев всички роми от съборените къщи има къде да отидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови