ВУЗФ приема кандидат-студенти само по документи

OFFNews 24 май 2020 в 10:05 4120 0

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава приема на кандидат-студенти за академичната 2020/2021 само по документи, без конкурсен изпит, като ще признава оценките от държавните зрелостни изпити, съобщават оттам и разясняват, че целта е да се осигури гъвкавост за кандидатстване в университета с оглед на пандемията от COVID-19. Ръководството на висшето училище вярва, че мярката ще подпомогне продължаването на обучението на кандидат-студентите в тази ситуация, която е предизвикателна не само за икономиката на страната, но и за сферата на образованието.

Документите за прием могат да се подават онлайн и на място в сградата на университета. Всеки кандидат може да получи и лична консултация на място във ВУЗФ или онлайн, за да избере най-подходящата за него специалност и форма на обучение (https://vuzf.bg/konsultatsii).

ВУЗФ е акредитиран не само у нас. То притежава и британска акредитация, получена от Британския акредитационен съвет (The British Accreditation Council – BAC). Висшето училище предлага бакалавърски, магистърски и докторски програми на български език и програми на английски език в трите степени на обучение. 

Над 94% от възпитаниците му са се реализирали успешно по специалността, в която са се обучавали. Според Рейтинговата система на висшите училища в България дипломантите на ВУЗФ са едни от най-добре платените в сектора, със среден облагаем доход от 2223 лв. при 1410 лв. среден за страната, пишат от висшето училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови