Валентин Златев: Всички граници на търпимост са преминати

Бизнесменът отрече да е участвал в разговор с Божков и Нинова. "Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред"

OFFNews 11 юни 2020 в 09:29 16072 3

Валентин Златев

Бившият управител на "Лукойл" Валентин Златев изпрати позиция до медиите и определи като преминаване на всички граници "многобройните злоупотреби" с името му.

Преди дни стана ясно, че Златев е призован да даде свидетелски показания в прокуратурата, но от държавното обвинение не са разкрили подробности. В същото време представители на ГЕРБ публично обявиха, че "е имало среща на Корнелия Нинова с Васил Божков и Валентин Златев" и посъветваха журналистите да питат какво е говорено на нея. Депутатът Маноил Манев коментира, че политическият проект, за който Божков говори в последните дни, “не си го е измислил Божков на плажа в Дубай... Показателно е, че има връзка с БСП, това показва, че във времето се е градил този проект.” Красимир Ципов пък се обяви за анкетна комисия, която да разследва големите имена от Прехода и "да изследва кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Костов и всички кредитни милионери, подплатени от кадрите на Държавна сигурност".

Ето какво пише в отговор Валентин Златев:

По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.
С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.

Валентин Златев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

3

гоуемио

11.06 2020 в 13:39

Хахахаха...лумпеньочът се фърля като Матросов в защита на тоя айдук:)))

18551

2

Нострадамус

11.06 2020 в 12:31

Така е Влальо!
До вчера играехте карти с Вожда борисоФ и деляхте далаверата от "Лукойл", който въпреки огромните печалби, все беше на загуба!
Вече не си фактор в "Лукойл". спря да плащаш на Вожда и не си необходим, а дори си опасен за него!
Употребен и изхвърлен-любимата хватка на Вожда борисоФФ!

3232

1

tarabata

11.06 2020 в 09:58

Поредната шумкарска история. Като на ГРОБ и преди него. Тиквата взе властта само с едно изречение: Долу ДПС! (перифразирано). Тия дали са се сговаряли или не незнам, но и тяхната политическа програма, ако приемем, че са се сговаряли е: Долу Тиквата!
Прост народ, прости политици, прости олигарси. Визирам всички без изключение.
 
X

Да помогнем на украинските деца!