Валери Симеонов: Зелените са подранили с еуфорията за Пирин

Кой ще чисти София, ако не са циганите, пита бившият вицепремиер

OFFNews 17 януари 2019 в 10:04 4043 6

Зелените малко са подранили с еуфорията. 

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира вчерашното решение на ВАС за отмяна на плана за "Пирин", което бе прието като победа от зелените организации, по БНТ. По думите му е зачеркнат цял регион - югоизточният, където хората се изхранват от туризъм. 

За този регион е важно да има втори, трети, пети лифт, категоричен бе Симеонов. Той се обяви за промяна на Закона за горите, който забранява изграждането на спортни съоръжения без промяна на предназначението. Цяла България пъшка под игото на този закон, обяви Симеонов. Според него текстовете са написани под "масирания диктат на същата тази група около Тома Белев". Той обясни, че България е единствената държава в ЕС, която има над 30% защитени територии, докато в другите страни те са около 10%.

За огласяването на социологически проучвания в изборния ден Симеонов коментира: Това означава отказване от законност - не е редно когато един закон не се спазва, да бъде напасван към нарушителите. България не е такава правова държава, каквато на нас би ни се искало да бъдем. Към нарушителите не се прилага санкция. 

И още: Политическото израстване на българската нация все още не е достигнало до нивото на демократичните държави. Много често избирателят се влияе от следния малко глуповат аргумент. Аз ако си дам гласа за тази партия дали няма да се загуби", каза още Симеонов.

За протестите на ромите срещу Каракачанов: Протестите срещу Красимир Каракачанов, заради негови изявления по повод ромите, са неоснователни. Те са извадени от контекста, той е имал предвид ромите, които нападнаха командоса във Войводиново. 

Имаме членове, които са цигани, данъкоплатци, гледат си децата, образоват ги. А и кой ще чисти София, ако не са циганите, кой ще строи, коментира още Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

5

мнение от IP

18.01 2019 в 09:31

Е, Симеонов се конкурира по казани простотии с Каракачанов. "Ромите станаха нагли" няма как да означава "престъпниците станаха нагли", колкото и да се пънете. Както и "кресливи жени с уж болни деца" няма тълкуване. А "кой ще чисти София, ако не са циганите" е още по расистко изказване. Но пък пасва на човек, който може би се е шегувал в Бухенвалд.

12082

4

leomesi

17.01 2019 в 14:30

Дано да са подранили наистина и нещата някак си да се обърнат. Верно, че е като да чакаш от умрял писмо, ама все пак надеждата умира последна.

12415

3

senester

17.01 2019 в 11:54

"Политическото израстване на българската нация все още не е достигнало до нивото на демократичните държави", казва Далавери. Нали точно заради това ти искаха и подаде оставка,де.Знаем го,не си дорасъл.Обикновен простак си,но с претенции.Цялата страна пъшкала под закон-пъшкат и мърморят измислени бизнесмени като теб,а иначе обикновени крадци.И този се смята за представителна извадка от обществото ни,за съжаление