Валежите спират, ще изгрее и слънце

OFFNews 06 октомври 2019 в 07:45 1793 0

Снимка pexels

Днес ще има променлива облачност, която за щастие често ще намалява до слънчево време, показва прогнозата на НИМХ.

Сутринта на места в крайните югоизточни райони все още ще превалява. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна в сутрешните часове и на места по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 16 и 19 градуса, а температурата на морската вода - 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

В планините ще бъде ветровито, с умерен и силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Сутринта в Странджа ще има превалявания в процес на спиране. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В началото на следващата седмица облачността отново ще е по-често значителна и ще превалява, в понеделник - главно в Южна България, във вторник - и на изток.

Вятърът ще се ориентира от североизток, втория ден в източните райони временно ще се усили. Дневните температури отново ще се понижат, повече в източните райони и максималните ще бъдат предимно между 12 и 17 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови