Вандали трошат новите ограничители на Графа

OFFNews
16 декември 2018 в 11:15 | 7654 |4

Вандали са счупили част от новите ограничители по "Граф Игнатиев" тази нощ.

Призмите с двойно по-малки размери от т.нар. перки на акули бяха представени публично в петък, а поставянето им започна веднага. Тогава главният архитект на София Здравко Здравков обясни, че пускането на трамвая по Графа зависи именно от осигуряването на безопасността на хората с ограничителите. 

Призмите са залепени са с полиуретан, който е изключително силен и затова при опит да бъдат извадени се руши и част от настилката. От Столична община коментираха пред OFFNews, че са подали сигнал в полицията срещу вандалите и няма да толерират подобни действия. 

При ремонта на бул. "Дондуков" неизвестни и досега хулигани вадиха павета от пътната настилка. По околовръстното пък загинаха новозасадени фиданки, които бяха прерязани умишлено в долния край на стъблото. 

Ограничителите, които в момента монтират строителите по Графа, са от гранит и се разполагат на разстояние от 3,40 м по споделеното между пешеходци и трамваи трасе.

Препоръчани материали
Ехо

Рейтинг : 1015

16.12 2018 в 18:36 4
+ 0
- 1
Вандали са тези, които са решили да се монтират тези камъни - убийци! А движението на коли и камиони по улиците се управлява със знаци, а не със стърчащи камъни!
misletebe

Рейтинг : 1006

16.12 2018 в 16:28 3
+ 0
- 0
От Дондуков това беше "национално предателство", "подривна дейност" и какво ли още не, осъдено многократно в медиите от Великия Вожд! Като е това национален проблем, що не го намерихте тоя, бе?! Щото се оказа работник, отишъл да си оправи нещо вечерта, може би?

А тия прегради служат за да не нахлуе КАМИОН в пешеходната зона. Щом ги е счупил "хулиган" с тесла, дали са си били поставени като хората?

Само Бойко има полза от тези действия. А Волен последно водеше платени протестиращи. Хмм...
Mayya

Рейтинг : 2509

16.12 2018 в 12:49 2
+ 1
- 1
Не е "Няма такава държава", а е "Няма такъв народ". Едно време татковците-мачовци на тия трошеха телефонните кабини, сега синовете - каквото им падне. И винаги друг им е виновен, че са лузъри. Кво да прайш - такъв ни е матр'яла. На всички нива.
JAusten

Рейтинг : 1034

16.12 2018 в 11:42 1
+ 1
- 1
Трябва да се вземат редовни и жестоки мерки срещу вандалите. Центърът на София отдавна е пълен с изкъртени ограничители. Ако трябва да променят закона, но това е нетърпимо.