Външно министерство и три РЗИ осигуряват стипендии за студенти през 2020 г.

OFFNews 02 октомври 2019 в 12:38 1556 0

Министерството на външните работи ще осигури две стипендии за студенти по информатика и по комуникационна и компютърна техника през 2020 г. Четири регионални здравни инспекции също ще предоставят такива догодина, става ясно от Списъка на специалностите, за които съществува недостиг на експерти в администрациите и за които могат да се предоставят стипендии през 2020 г., приет днес от Министерския съвет по предложение на вицепремиера Томислав Дончев.

Стипендиите в МВнР са в месечен размер 330 лв.

Инспекциите са в Кърджали, Разград, Силистра и Бургас и те ще предоставят по една стипендия, съответно за студенти по специалностите "Медицина", "Обществено здраве", "Фармация" и за медицински лаборант. РЗИ-Кърджали осигурява 280 лв. месечно, РЗИ-Бургас - 100 лв., останалите РЗИ - по 330 лв.

Източник: Министерски съвет

Стипендиантската програма в държавната администрация продължава трета година. Основната ѝ цел е привличането на необходимите кадри още от студентските им години. Стипендиантите получават стипендия до края на месеца, в който приключва първата сесия за държавен изпит или защита на дипломна работа. Те са длъжни да продължат да работят на същото място поне още 3 г., след като завършат висшето си образование.

Комисия във съответната администрация подбира кандидатите на три етапа: подбор по документи, писмен изпит и интервю.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!