Въоръженият мъж в бургаската поликлиника е бил с 2,6 промила алкохол в кръвта

OFFNews 04 декември 2019 в 09:40 1660 0

Снимка Pixabay

Въоръженият пациент, размахвал пистолет пред кабинета на общопрактикуващ лекар в бургаско ДКЦ е бил с 2,6 промила алкохол в кръвта, съобщи bTV.

53-годишният Тошко Тодоров е бил задържан първоначално само за около час в полицията. Освободен е, тъй като се водел на отчет в центъра за психично здраве – над 30 пъти е лежал там заради системни злоупотреби с алкохол.

Тодоров, който дошъл за направление, се изнервил, че трябвало да чака. Извадил зареден пистолет и го размахал, заплашвайки и пациенти, и медицинския персонал. Двама от пациентите извикали дежурния охранител. Бързата реакция на хората е предотвратила нещастен случай.

Лекарката е в шок. По думите й пациентът крещял, че носи оръжието се навсякъде и че ще идва когато си иска. „Аз не съм свикнала да работя под натиска на въоръжени хора!“, обясни д-р Нина Попова.

Това не е първото престъпление на Тодоров. Задържан е и друг път за хулигански прояви, кражби и неплащане на издръжка, но досега не е осъждан. В предишната му експертиза е посочено, че е получил загуба на разсъдъка, свързана с алкохолно опиянение и не може да отговаря за действията си.

Снощи мъжът отново беше задържан и принудително отведен в психодиспансера. Ще му бъде назначена нова експертиза. От заключението на лекарите зависи дали този път ще носи наказателна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови