Варненци излизат на протест срещу местната управа

OFFNews 11 декември 2017 в 12:18 2249 3

Варненци ще излязат на протест срещу управата на града тази сряда, 13 декември. Демонстрацията е обявена с начален старт от 18 часа и ще бъде в в защита на Пирин и против работата и отношението на Общински съвет Варна.

В призива си за протест, варненци пишат:

"През 2012 г. всички ние осуетихме плановете им да застроят изцяло Морската градина на Варна. През 2013 г. заедно изгонихме един самозабравил се кмет. Явно управниците на Варна са забравили това и са тръгнали да я карат съвсем през просото. Трябва отново да им покажем, че ние сме тук и ги наблюдаваме заради:

- Запазване на автентичността на Фестивалния и конгресен център (ФК) и останалите знакови сгради, паметници на културата, паркове, градинки и обществени пространства на Варна.

- Продължаващото унищожаване на зелената система на Варна (неглижирането на Приморски парк, масовата сеч на дървета по варненските улици, застрояването на кварталните паркове).

- Унизителното отношение към варненските граждани (отнетото им право да се изказват преди сесии на ОбС, формалните обществени обсъждания).

- Безразборното теглене на заеми за предварително провалени проекти (Интегриран градски транспорт, Пешеходната зона, булевард Левски).

- За Пирин, в подкрепа на природата и срещу нови ски писти и съоръжения."

На протеста ще се събира и подписка в защита на Фестивалния център и хотел "Одесос".

Информация за протеста на варненци може да откриете във Фейсбук събитието.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

11.12 2017 в 17:52

Къде Варна и местната управа, къде Пирин?
Пак 'едното за главата - другото за краката' и после се чудим що няма резултати от цялото подскачане.

12182

1

sawall

11.12 2017 в 13:38

Явно в България са нужни редовни протести, на всеки 2-3 до 5 години за да се знае кой е шеф и кой кого, в крайна сметка, назначава и уволнява.