Вътрешният министър инспектира изненадващо оградата на границата

OFFNews 05 юни 2017 в 08:01 3719 0

Вътрешният министър инспектира изненадващо оградата на границата

Изненадващо вътрешният министър Валентин Радев инспектира границата и контрола по опазването ѝ в района на Средец и ГКПП Малко Търново, съобщиха от МВР. 

Участъкът е един от най-натоварените на границата ни с Турция. Именно в този участък преди година премина група чужденци, като един от тях беше убит от граничен полицай на 30 километра във вътрешността на страната.

Служителите на "Гранична полиция" запознаха министър Радев с организацията на работа и начина на разпределение на екипите по охрана, съобщават от ведомството.

Министърът поиска информация за взаимодействието между граничните полицаи и военнослужещите и лично провери как работят съвместните екипи. На министъра бяха показани и участъци, където нелегални мигранти са правили опити да преодолеят двуредовото възпрепятстващо съоръжение, нарушавайки целостта му.

Служителите на ГДГП поставиха въпроса за бързото възстановяване на пълноценната работа на интегрираната система за наблюдение на границата. Министърът се ангажира това да стане в най-кратки срокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови